browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Pentru a va ajuta sa va relaxati, am cautat in Cartea recordurilor cate ceva despre ce ne intereseaza: moblierul. Si astazi avem pentru dumneavoastra cateva performante care au fost catalogate drept recorduri, iar unele pe cat sunt de interesante pe atat sunt si amuzante si exotice.

Cititi si despre mobilier modern.

1Despre mese am aflat ca cea mai lunga masa are 1286, 75 m lungime, 80 cm inaltime si 60 cm latime, si recordul este detinut de Finlanda din august 2014. In aceeasi vara Grecia a optinut recordul pentru cea mai lunga masa de picnic, suficient de mare cat sa poata gazdui 480 de oameni. In acelasi an, in iunie, Italia a obtinut recordul pentru cel mai lung sir de mese, 2000 m, format dein 909 mese de cate 2,2 m fiecare.

Despre scaune recordul pentru cel mai usor scaun este detinut de Massimiliano Della Monaca, un designer italian, si cantareste 617 grame. Acest scaun a trecut toate testele de durabilitate cinform standardelor existente.

Cel mai mare balansoar masoara 12.83 m inaltime si 6.17 m latime, a obtinut recordul in 2008 si apartine designerului american Dan Sanzaro.

Recordurile nu se definesc doar prin dimensiune si si prin valoare. Cele mai scumpe scaune au facut istorie in 1997. Cumparatorul aplatit aproximativ trei milioane de dolari pe doua scaune apartinand designerului Robert Adam si construite de Thomas Chippendale. Aceste scaune erau parte dintr-un set fabricat in anul 1760 si sunt valoroase pentru ca au aparut ca rezultat al singurei colaborari cunscute dintre cei doi maestrii mestesugari din secolul XVIII.