browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Oamenii au cautat intodeauna sa adapteze spatiile in care traiesc si sa le trasnforme conform nevoilor. Una dintre nevoi pare sa fie aceea de confort, si printre cele mai la indemana materiale se numara lemnul.

Cititi si Idei de mobilier.

1Omul are o relatie milenara cu acest material si il percepe drept cald si confortabil,  iar atractia pe care o avem pentru el este cumva inscrisa in noi.

Perioada modenizarilor ne-a facut cunostinta cu materiale noi. Plasticul ne-a adus beneficii uriase, si nu degeaba a devenit atat de popular si a ajuns in toate aspectele vietii. Daca discutam strict de mobilier exista piese remarcabile confectionate din plastic dar mobilierul din lemn este elegant prin excelenta.

Lemnul este distins si nobile, si ofera mobilei rafinament. Este suficient de maleabil pentru a fi sculptat, dar suficient de rezistent inclusiv pe termen lung, asa cum dovedesc capodoperele din trecut, din perioada renascentista, cu sclpturi bogate si ornamente complexe, ce se mentin in stare impecabila.

Majoritatea, insa, renunta la lemn gandind ca este un material scump. Ei bine, ar trebui sa tineti minte ca lemnul nu isi pierde valoarea in timp, ba din contra, in cazul lemnului de calitate intretinut corespunzator pretul poate creste simtitor. Din fericire intretinerea lemnului nu este un proces dificil.

Exista spatii in care alta mobila decat din lemn nu se potriveste.