browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Mobila de calitate Oradea

Atunci cand doriti sa cumparati mobila sfatul nostru este sa nu alegeti doar dupa pret. Mobila este ceva ce ar trebui sa folositi pe o perioada indelungata de timp prin urmare trebuie sa fie si rezistenta. Incercati sa combinati pretul cu calitatea pentru a avea mobila durabila pe care o cautati.

Inainte sa plecati la cumparaturi cititi si Sfaturi mobila.

Mobila de calitate OradeaInainte de a porni la vanatoare de mobila incercati sa va ganditi si ce materiale va doriti pentru mobila.

Mobila din lemn masiv este mult mai scumpa, arata bine dar se zgarie si se pateaza mult mai usor. Palul este facut din lemn ieftin acoperit cu cateva straturi din lemn de calitate.

Pentru mai multe informatii accesati paginile Cum se intretine mobila din pal, Cum curatam mobila din pal si Cum se intretine mobila din MDF.

Placile din lemn pot fi facute din particule de lemn, plastic si rasini. De cele mai multe ori sunt facute din rumegus presat si sunt cele mai ieftine materiale pentru mobila.

Verificati dulapurile si usile. Asigurat-va ca sertarele ies si se inchid corect, ca usile se deschid si raman deschise, si ca se inchid. Verificati manerele, acestea trebuie sa fie fixe, sa nu se miste sau desurubeze.

Evitati lipiciul si cuiele

Verificati colturile si evitati ca mobila sa fie fixata cu lipici sau cuie.
Luati in considerare stilul de viata pe cate il aveti
Lasati acest stil de viata sa hotarasca ce culori si materiale veti alege. De exemplu, daca aveti un caine hiperactiv care se urca pe mobila trebuie sa alegeti mobila in asa fel incat sa nu se zgarie sau pateze. Alegeti materiale rezistente la pete si in culori inchise.

Fiti realisti cand alegeti culorile

Stim ca initial un decor in portocaliu aprins vi se pare modern, dar dupa un an veti descoperi ca aceste tonuri stridente ca obosesc si veti vrea sa le mai imblanziti. Incercati sa luati de la inceput culori neutre pentru mobila mare si scumpa si puteti folosi tonurile puternice pentru decor.

Cum se curata piesele de mobilier?

V-ati imaginat ca activitatea in care curatati mobila poate sa fie una din cele mai simpe activitati? Daca aveti mobila de calitate veti vrea sa o intretineti pentru a o pastra in cele mai bune conditii si pentru ca aceste piese de mobilier sa aiba o durata de viata mai mare. Daca mobila este ingrijita in mod corespunzator aceasta isi va pastra frumusetea de-a lungul timpului.

Daca doriti sa pastrati mobila timp de mai mult ani si aceasta sa ramana traina si frumoasa atunci e recomandat sa o protejari de sursele de lumina si caldura. Caldura usuca lemnul, face ca pielea sa se stranga si determina aparitia crapaturilor. In plus mobila tinuta in soare se decoloreaza.

Mobila vopsia se curata cel mai usor. Trebuie sa fie curatata o data pe saptamana de praf folosind o carpa din material textil pusa in apa. Nu lasati apa pe mobila pentru ca atunci cand se va usca vor ramane petele. Daca mobila are pete in zone vizibile sau daca sunt zgarieturi trebuie sa faceti altfel curatarea. Zgarieturile se pot indeparta cu un smirghel fin dar vaand grija sa nu afectati si stratul de vopsea. Se poate finisa din nou fe aplicand o vopsea de aceeasi culoare dar puteti si sa revopsiti mobila si sa o aduceti in stare perfecta. Pentru o finisare finala va recomandam sa alegeti vopseaua pe baza de ulei.

Inainte de a determina modul in care se curata o anumita piesa trebui sa sitit finisarea pe care o are aceasta. Informatiile cu privire la solutiile de curatare pentru lemn se gasesc fie in magazine specializate fie pe internet si puteti afla modul in care va trebui sa finisati mobila in cazul in care este necesar pentru a evidentia finisarea lemnului. Puneti doar putin din solutia de curatare si nu imbibati complet carpa in solutie. Suprafetele trebuie frecate cu atentie si cu grija pana in momentul in care incep sa straluceasca. Daca ati ales solutii pe baza de ceara sau de ulei trebuie folosite si pentru celelalte piese de mobilier. Se recomanda ca intreaga piesa de mobilier sa fie curatata si nu doar zonele in care se observa imperfectiuni.

Pentru mobilierul din piele sau din materiale textile se vor utiliza alte substante decat cele pentru lemn. Exista substante dedicate pentru curatarea pielii de exemplu pentru a evita sa apara zgarieturi nedorite. De asemenea nu trebuie sa frecati mobila din lemn sau din piele cu peria pentru ca vor aparea mai multe urme nedorite si ii puteti strica iremediabil aspectul. In general la mobila sa utilizeaza carpele moi si lavetele.