browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Mobila in Oradea

O camera goala poate fi inspiranta sau intimidanta. Exista cateva reguli pentru a plasa optim o canapea, mesele, paturile, si alte accesorii pentru casa. In timp ce aranjamentul ideal al camerelor depinde de mai multi factori precum dimensiunile fiecarui spatiu, sunt cateva ghiduri care sa va ajute sa alegeti corect amplasarea mobilei.

Pentru mai multe informatii accesati pagina Mobila pret.

mobila in oradeaIndicat este sa va puteti misca prin casa fara sa aveti obstacole in cale. Fiti atenti la numarul de obiecte plasate in camera.Folositi doar ceea ce va trebuie pentru confort, depozitare si utilitate si alegeti alte locuri pentru obiectele inutile.

Pentru mai multe informatii accesati paginile cum alegem mobilierul de calitate, importanta mobilierului de calitate si materiale pentru mobila de calitate.

Nu insirati mobila pe langa pereti. Urmarind aliniamentul camerei veti crea o imagine foarte statica. Putem incerca sa plasam ceva si in mijloc chiar si atunci cand nu avem suficient spatiu pentru a le pune pe toate in mijloc.

Mobila in Oradea – oferta speciala

Pentru sufragerie, indiferent cat de mic ar fi spatiul pastrati un loc in care sa puteti sta cu prietenii. Pozitionati canapeaua si doua scaune langa o masuta de cafea sau alt punct de interes.

Pentru a determina ce piese de mobilier vei avea in bucatarie, gandeste-te cum vei folosi spatiul. Daca iti place sa gatesti atunci ai nevoie de o masa speciala pentru gatit. Alege mese si scaune sau tabureto pentru ca si statul jos e la fel de important ca si gatitul. Daca spatiul permite recomandam o canapea.

Fa masuratori precise inainte de a cumpara mobila. Pentru a avea o idee despre ce urmeaza sa umplle spatiul, puteti lipi benzi de hartie acolo unde trebuie sa intre mobila pentru a vedea exact cat spatiu aveti.

Cum se determina calitatea mobilierului din lemn?

Mobila este unul dintre elementele cele mai importante din desigul interior al unei case. Acesta ofera rafinament dar si functionalitate. Atunci cand cumparati mobila ar trebui sa fiti atenti la calitate pentru ca mobila este in general cumparata pentru o perioada mai lunga si nu veti schimba tot timpul piesele de mobilier, prin urmare trebuie ca mobila aleasa sa fie rezistenta.

Sunt si cateva lucruri spre care ar trebui sa va orientati cand cumparati mobila.

Timpul de lemn folosit pentru mobila este cel care determina durabilitatea acesteia. Piesele de mobilier pot sa fie din lemn de esente tari, din pal sau din rasinoase.

Esenta tare este cea mai de calitate si provine de la copaci precum mahon, nuc, cires, stejar, tec, mestacan sau patin. Coniferele cum ar fi cedrul, bradul sau pinul au lemn moale. Puteti gasi piese de mobilier de buna calitate dar trebuie sa stiti ca sunt mai predispuse la zgarieturi si la rumele lasate de diverse lovituri.

Paul este utilizat pe o scara destul de larga pentru ca ofera si rezistenta si ajuta si la prevenirea aparitiei deformarilor si fisurilor. Poate sa se faca mobila rezistenta si atractiva din pal de o foarte buna calitate. Lemnul composit si palul este produs din diverse derivate de lemn combinate cu adeizvi.

Felul in care piesele de mobilier sunt construite poate sa contribuie la frumusetea si la functionalitatea sau rezistenta ei. Elementele de tamplarie, robustetea si feroneria unei piese pot sa spuna multe despre calitatea mobilei.

Imbinarea cu ajutorul canelurilor si cepurilor sau in coada de randunica sunt doar doua din cele mai vechi metode de construire a unui mobilier. Acestea fac ca piesele sa fie mai puternice si sa aiba incheieturi mult mai aspectuoase.

Articulatiile pieselor de mobilier pot sa fie prinse si indibluri sau in suruburi dar nu trebuie sa fie zapsate. Adezvul utilizat nu are voie sa se vada si la exterior. Lemnul utilizat la colturi ar trebui sa dea stabilitate si rezistenta si sa nu fie vizibil din exterior. Panourile din spatele pieselor de mobilier sunt atasate cu suruburi pentru a contribui la stabilitate. Da ci toate celelalte parti neexpuse ar trebui sa fie bine finisat. Este un aspect foarte important ce tine de calitatea mobilierului.

Finisarea de calitate implica colorare, sablare si lacuire. Daca aceste aspecte sunt neglijate se poate denota o proasta calitate a mobilei. Sablarea este un prim pas in procesul de finisare. Piesa ar trebui sa fie neteda in asa fel incat atunci cand va treceti mana peste ea sa nu se simta cone aspre sau noduri. Mobila nu trebuie slefuita in directia inversa de crestere a lemnului pentru ca vor aparea dungi inestetice pe suprafata ei.

Patina de culoare da o frumusete in plus moiblierului si da caracter acestuia. Lemnul de o provenienta diferita poate sa arate similar. Colorarea de calitate ar trebui sa fie uniforma si fara pete si toate extermitatile mobilei trebuie sa aiba acleasi ton de culoare.

Lacuirea poate sa varieze de la foarte stralucitor si pana la mat. Finisajele de o calitate inalta este neted si fara pete, fara bule si fara urme de praf. Verificati profunzimea si bogatia unui anumit finisaj si nu uitati ca acesta ar fi trebui sa fi fost aplicata in mai multe straturi. Mobilierul de buna calitate este lacuit si pe partea din spate si zonele inferioare si in acest fel este redus riscul de a se umfla si de a se usca.