browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ne-am gandit ca ar putea sa va intereseze niste informatii simpatice din lumea mobilei. Unele sunt mai vechi, altele mai noi, pe unele s-ar putea sa le gasiti de-a dreptul ciudate, si v-am pregatit o lista cu Stiati ca… ?

Cititi si despre mobilier si amenajarea acestuia.

Stiati ca…

11. Un scaun ce apartinea desgnerului Yves Saint Laurent si creat de Eileen Grey s-a vandut pentru 28 de milioane de dolari? Acest scaun a fost numit fotoliul dragonului si il puteti vedea in imagine.

2. Pernele pentru scaune si tabureti au aparut in Evul Mediu pentru a ii ajuta pe cei care erau deranjati de lemnul dur? Pana in secolul XVI scaunul era folosit ca obiect pentru un anumit statut, nobilii avand scaune cu spatar, iar oamenii de rand tabureti. Pernele in schimb erau obiecte ce se gaseau in toate casele.

3. Scaunele rabatabile, ca cele pe care le inatlnim in cinematografe si teatre, au fost inventate in 1854 de Aaron H. Allen?

4. In biblie nu exista mentiuni cu privire la scaune?

5. William Shakespeare paresa fi fost un mare iubitor de scaune pentru ca doar in partea a treia din piesa Henry al VI-lea vorbeste despre scaune de 8 ori?

6. Fiecare colonie americana avea traditia proprie in crearea dulapurilor?

7. Primul scaun din plastic confectionat dintr-o singura bucata a fost inventat in anul 1960 de catre R. G. Reineman?