browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Datorita numeroaselor avantaje si fiind un bun pentru o utilizare indelungata avem pretentia ca mobila sa ramana pentru o perioada cat mai lunga in stare perfecta. Acest lucru va avea loc numai daca intretinerea si curatarea mobilei se vor face corespunzator.

In primul rand va trebui sa stim ca mibila din pal trebuie sa fie ferita de umezeala sau de temperaturi ridicate. Desi se stie ca e mult mai putin pretentios decta lemnul la actiunea acestor factori e bine sa tinem cont ca temperatura optima este situata intre 20 si 24 de grade celsius si umiditatea scileaza intre 30 si 40 de procente daca toate aceste conditii sunt indelinite ne putem gandi si la modalitatile si la solutiile de curatare si intretinere a mobilierului din pal. Probabil ca cei mai multi dintre noi ne gandim numai la solutiile pentru curatare din comert pentru ca sunt special create pentru a elimina in mod eficient murdaria dar si pentru a proteja mobila. Ele sunt o foarte buna optiune dar nu singura. Putem sa utilizam solutii create pentru a proteja mobila. Este adevarat ca ele sutn si o foarte buna optiune dar nu singura. Putem sa utilizam solutii create pentru a curata suprafetele si putem sa folosim si apa simpla sau sa pregatim mai multe solurii utilizand ingredientele naturale care sunt la indemana oricui.

Daca sunt tuilizate solutii din comert, un sfat este sa nu fie aplicate direct pe mobilierul din pal ci sa fie pulverizate pe lavete sau pe o carpa moale de bumbac si apoi sa stergeti cat mai bine corpurile. Aceste spary-uri au si o testura uleioasa care se intinde destul de gru. In abesnta unei solutii speciale pentru mobila se poate utiliza un detergent de geamuri. Acesta poate sa fie aplicat direct pe mobila fara sa fie sters inainte praful.

Ulteror stergeti cu laveata su cu prosopul de hartie. Va fi de preferat sa utilizati hartie in special daca pe mobila se strange mult praf.

O alta varianta prin care puteti sa curatati moila este sa umeziti o laveta cu apa si sa stergeti mobila. Inaint sa se usuce luati o alta lavea uscata si stergeti cat mai bine pana cand nu raman urme.

In functie de cat de murdar este mobilierul si in functie de camera in care este pus, puteti sa preparati mai multe solutii direct in casa. Asa cum se stie mobila de bucatarie este mai predispusa la murdarie si aici vom intampina cele mai mari dificultati.