browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ati reusit sa va amenajati casa si sa o mobilati asa cum ati visat? Ati ales moblia realizata la comanda si nu ati regretat. Totul arataa exact cum va doriti dau nu stisti cum sa intretineti o mobila noua? In dormitor si in living aveti mobila realizata din pal melaminat si pentru bucatarie din MDF dar nu stiti daca le puteti intretine prin aceleasi metode?

Mobila din pal melaminat se intretine utilizand substante speciale cumparate din comert, dar e indicat sa utilizati si o laevata speciala sau o carpa curata si moale de bumbac. Pentru a sterge praful se va apela la clasicul pamatuf si la spray-uri antistatice. Daca preferati solutii home made puteti sa le incercati si atunci cand intretineti movila din pal. Pentru a scoate petele se poate folosi o solutie cu bicarbonat de sodiu si apa sau o solutie realizata din otet si apa. Pentru a degresa suprafetele din pal melaminat v trebui sa incercati si suc de lamaie. Nu utilizati produse care conin alcool sau substante abrazive.

Palul este un material tristrat pe baza de lemn obtinut prin presarea particulelor din lemn la temperaturi inalte sub presiune si folosind rasini sintetice ca si agent de legatura. Stratul interior este format din particole groase in timp ce straturile din exterior sunt alcatuite din mai multe particule foarte fine. Acest lucru da suprafetelor finete si rezistenta contra zgarieturilor.

Mobila din MDF da o nota foarte eleganta oricarei incaperi si este si usor de intretinut. E genul de mobila pe care se vad urmele dar la cat este de rezistenta merita sa aveti un astfel de mobilier.

Mobila din MDF e mai putin pretentioasa decat cea din pal si de aceea are nevoie de ingrijire speciala. In functie de tipul de MDF din care se face mibila, intretinerea mobilierului din MDF se face cu solutii de curatare indicate pentru lemn. Lustruirea MDF-ului se poate face si cu ceara pentru lemn.

Daca aveti mobila din MDF lucios puteti sa stergeti suprafetele de praf cu lavete moi care sa nu zgarie sau cu pamatuful. Daca suprafata e cu urme sau amprente puteti sa stergeti suprafetele utilizand solutii de curatat geamurile fara alcool.

MDF-ul este utilizand in special pentru moila din bucatarie si baie datorita rezistentei foarte mari la conditii de umiditate ridicata pentru bai si bucatarii. Se utilizeaza si pentru alte piese de mobilier din casa, incepand de la living si pana la mobila pentru hol sau dormitor.