browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

V-ati dorit o mobila noua? V-ati ales cu grija materialele din care este facuta mobila, un decor impecabil care sa dea mobilierului eleganta si stil.

Ati facut comanda si in cateva zile v-a sosit mobila? Aceasta combina armonios latura functionala cu aspectul, si este perceputa ca loc in care confortul si intimitatea sunt reunite sub ultimele tendinte du design interior. Brusc apartamentul a devenit o oaza de relaxare?

Cu toate acestea bucuria incepe sa se estompeze cu trecerea timpului. Aveti o mobila noua, scumpa si eleganta si totusi cu timpul seamana cu o mobila veche? Acest aspect de mobila folosita apare din cauza prafului si urmelor de utilizare. Mobila necesita atentie si ingirjire pentru a isi pastra aspectul de nou.

Intretinerea mobilei e un lucur esential daca vreti sa aveti o casa placuta si curata si daca vreti ca mobilierul sa reziste cat mai bine in timp. Indiferent ca e o mobila moderna sau clasica, ieftina sau scumpa, din lemn masiv, sticla sau pal, mobila trebuie sa se pastreze in conditii cat mai bune si sa fie intretinuta corect.

Specialistii recomanda ca mobila sa fie ferita de actiunea razelor de soare. Caldura si lumina in exces decoloreaza cu timpul pielea si tapiteriile dar pot sa afecteze si mobila de lemn. Ave grija ca amplasarea pieselor de mobila din lemn sa aiba loc la distante mai mari de un metru de sursele de caldura precum radiatoarele si caloriferele, sobele sau semineele. In al doilea rand intretinerea in mod periodic se va face cu lavete moi si cu solutii speciale de curatare a mobilierului. Se evita cu orice pret apa care poate sa pateze mobila si care o va face sa se umfle. In prezenta umiditatii lemnul se umfa si isi schimba dimensiunile prin crestere. Aceasta crestere face ca usile sa nu mai aiba loc in locasul lor.

Sunt si adezivi care pot sa cedeze in prezenta umiditatii. Cu toate acestea daca veti crea o atmosfera foarte uscata lemnul se va contrage si vor aparea alte probleme. Va recomandam sa evitati s apuneti obiecte de plastic pe mobila pentru ca unele plasticuri contin substante care pto sa deterioreze finisajele. Utati periodic accesoriile de pe mobilier in asa el incat acestea sa nu stea tot timpul in acelasi loc.

Curatati imediat lichidele care stau pe mobila. In loc sa stergeti este mai bine sa absorbiti lichidele. Utilizati materiale textile pentru a proteja mobila de vasele fierbinti, ghivece si alte vase.

Ridicati si puneti obiectele in loc sa le trageti pe suprafata mobilierului.